Olen haastatellut mm. seuraavia henkilöitä:

Jope Ruonansuu
Teemu Selänne
Jyri Pelkonen
Juha Varis
Kuisma Taipale
Pekka Niemelä
Janne Ahonen
Kerttu Niskanen
Marco Keränen
Janne Happonen - Sebastian Klinga
Kaisa Mäkäräinen - Aino-Kaisa Saarinen - Riitta-Liisa Roponen
Olli Ohtonen
Janne Hautamäki
Marco Bjurström
Merja Satulehto
Wille Riekkjnen
Tuomas Holopainen
Marco Hietanen

Toimittajanurastani lyhyesti

Aloitin toimittajana Koiramme –lehdessä, sen jälkeen olen tuottanut eri tahoille lukuisia artikkeleita ja juttusarjoja. Yksi mieluisin oli sanomalehti Karjalaiseen tekemäni sarja itärajan naisyrittäjistä, jotka pienellä markkina-alueella yrittäen pärjäävät, elättävät itsensä ja perheensä ja ovat kehittämässä alueensa toimintaa. Tästä sarjasta syntyi myös kirja, jossa jokainen haastattelemani nainen esiteltiin.

Iisalmen Kaupunkilehteen toimitin kolme vuotta artikkeleita Pohjois-Savon yrittäjistä. Koiramme-lehden mielenkiintoisin juttu oli tullin huumekoira Pamista tekemäni juttu, jossa koira paljasti huumekätkön, joka oli hitsattu auton alapalkkiin kiinni.

Sotkamo-lehdessä tein sekä toimittajan että markkinoijan töitä, tuottamalla ja kehittämällä muun muassa matkailutuotteita. Hyvän tiimin kanssa aloittamamme tuotteet elävät yhä Sotkamo-lehdessä palvellen alueen matkailijoita. Sotkamo-lehden aikana tapasin lukuisia mielenkiintoisia ihmisiä, mutta mieleenpainuvin sarja oli; Hiljaiset historiantekijät -sarja, jossa esiteltiin kerran viikossa nainen, joka oli tehnyt elämäntyönsä hiljaisesti puurtamalla, glamouria saamatta, mutta jota ilman moni talo, tila tai yritys olisi kaatunut.

Vuokatin Urheiluopiston asiakaslehtiä toimittamalla tapasin lukuisia huippu-urheilijoita aina Teemu Selänteestä Janne Ahoseen. Aino-Kaisa Saarisesta Kerttu Niskaseen tai Marco Bjurstömiin, joka on ollut järjestämässä Vuokatti Dance –tapahtumaa.

Artisteista minulla on ollut kunnia kuvata ja kirjoittaa Nightwishin Vuokatin konsertista. Ja Iisalmen kesälehteen sain haastatella Kuopion Hiippakunnan legendaarista piispaa Wille Riekkistä. Vahvuuteni toimittajantyössä on ihmisen kohtaaminen, siellä missä hän on.

Toimittajantyöni jatkuu edelleen sekä Puuviesti että Uutisjyvät –lehdissä. Lisäksi kirjoitan kolumnia ja teen tilaustöitä eri lehtiin ja nettisivuille.

Elämä on tarinoissa ja tarinat ovat ihmisissä.

Tuula Uitto